5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl kaurahiutaleita
½ dl öljyä
n. 12 dl sämpyläjauhoja
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota
siihen hiiva. Lisää suola, siirappi ja kaurahiutaleet. Lisää puolet
jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää loput jauhot vähitellen
ja viimeisenä öljy. Alusta pehmeä taikina. Peitä ja anna taikinan kohota
lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo
taikinasta kaksi tankoa ja jaa ne paloiksi. Pyöritä palat sämpylöiksi ja
nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Anna sämpylöiden kohota hyvin
liinalla peitettynä.
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti