Kesällä on kiva syödä itse tehtyä jäätelöä! Meilläkin on sen verran iso perhe, että aika kalliiksi tulisi kantaa jäätelöä kaupasta kotiin. Pienellä vaivalla saa tehtyä kotonakin vaikka minkämakuisi jäätelöitä. Tämän mustikkapiirakkajäätelön ohje on Emma Iivanaisen kirjasta Emman kakut, leivokset & jäätelöt. On herkkua!
OHJE:
Muruseos:
25 g voita
1/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Jäätelö:
5 dl vispikermaa
200 g kondensoitua maitoa
1 tl vaniljasokeria
200 g mustikoita
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paista muruja uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja soseuta mustikat. Kääntele kondensoitu maito, vaniljasokeri ja mustikkasose kermavaahdon joukkoon.
Kaada jäätelö vuokaan ja ripottele muruseos jäätelön pinnalle. Pakasta vähintään 4 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti