Sivut

12. kesäkuuta 2015

Mansikka-raparperipiirakka

Meilläkin on päästy nauttimaan raparperiherkuista. Mansikan ja raparperin yhdistelmä on vastustamaton, joten kun näin tämän ohjeen Mamman leivontanurkassa, oli pakko leipoa itsekin piirakkaa. Käyttämäni piirakkavuoka oli hieman isompi, joten piirakka jäi hieman ohueksi. Aivan ihanaa kuitenkin! Meillä tätä syötiin vaniljajäätelön kanssa.


OHJE:

1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl kermaa
½ dl juoksevaa margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Pinnalle:
2 dl raparperinpaloja
1 dl mansikanpaloja
3 rkl sokeria

Voitele halkaisijaltaan noin 25 cm:n piirakkavuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kevyesti sekaisin, käsin tai koneella. Lisää kerma ja juokseva margariini ja sekoita seos tasaiseksi. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Mausta kardemummalla. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat. Kaada taikina vuokaan. Ripottele pinnalle raparperinpalat, mansikanpalat ja sokeri.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti