Sivut

23. kesäkuuta 2015

Mansikkajuustokakku

Vanhemmillani oli juhannuksen aikoihin 40-vuotishääpäivä. Kunnioitettava saavutus <3 Onnistuimme veljieni kanssa yllättämään vanhempamme lahjan, kukkien ja kakun muodossa. Oli mukava viettää kaunista kesäpäivää yhdessä.

Minä tein mansikkajuustokakun. Halusin kakkuun kesän makua ja sitä tässä toki oli. Rakenteeltaan kakku oli pehmeä ja kevyt, oikein herkkua.



OHJE (26 cm vuokaan):

Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte:
2 prk (á 2½ dl) mansikkakermaa (Valio)
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2½ dl mansikoita soseutettuna
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
10 liivatelehteä
3/4 dl vettä


Murusta digestivekeksit pieneksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä aineet ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota mansikkakerma. Sekoita kermavaahtoon vaniljarahka, tuorejuusto, soseutetut mansikat ja sokerit. Kiehauta vesi ja liota siihen liivatteet. Sekoita hyvin. Lisää seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kermavaahtoseoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

Viimeistelin kakun kermavaahtopursotuksilla ja mansikkasiirapilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti