Sivut

5. huhtikuuta 2015

Persikka-rahkapiirakka (*gluteeniton*)

Tänä pääsiäisenä tekemäni rahkapiirakka oli gluteeniton, jotta myös keliaakikkovieras sai kahvilla samaa kuin muutkin. Lopputulos oli oikein hyvä, eikä eroa ns. tavalliseen juuri edes huomannut. Piirakka sai paljon kiitosta myös vierailta. Pohjan ohje on Valiolta. Käyttämäni gluteeniton jauho oli Semper Fin Mix Hieno Jauhoseos. Piirakka on helppo tehdä myös täysin laktoosittomana.



OHJE:

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk maitorahkaa
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 muna
2 tl sitruunamehua
235 g (pieni purkki) persikanpuolikkaita

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna sekä jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Täytettä varten sekoita keskenään maitorahka, sokerit, muna ja sitruunamehu. Paloittele 3-4 persikanpuolikasta kuutioiksi ja levitä kuutiot piirakkapohjalle. Kaada rahkatäyte päälle. Viipaloi loput persikanpuolikkaat ja asettele ne piirakan päälle.

Paista uunin alaosassa 200 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä vihjeestä, tuunsin täytettä kun ei sattunut kotona olemaan persikoita. Täytteeseen laitoin tilalle 1,5dl rusinoita ja 0,5 dl mantelirouhetta. Hyvää tuli vieraat sekä itse tykättiin kovin rahkapiirakasta.

    VastaaPoista