Tänä pääsiäisenä tekemäni rahkapiirakka
oli gluteeniton, jotta myös keliaakikkovieras sai kahvilla samaa kuin
muutkin. Lopputulos oli oikein hyvä, eikä eroa ns. tavalliseen juuri
edes huomannut. Piirakka sai paljon kiitosta myös vierailta. Pohjan ohje
on Valiolta. Käyttämäni gluteeniton jauho oli Semper Fin Mix Hieno Jauhoseos. Piirakka on helppo tehdä myös täysin laktoosittomana.
OHJE:
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk maitorahkaa
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 muna
2 tl sitruunamehua
235 g (pieni purkki) persikanpuolikkaita
Vaahdota
huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna sekä jauho-leivinjauheseos.
Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Täytettä
varten sekoita keskenään maitorahka, sokerit, muna ja sitruunamehu.
Paloittele 3-4 persikanpuolikasta kuutioiksi ja levitä kuutiot
piirakkapohjalle. Kaada rahkatäyte päälle. Viipaloi loput
persikanpuolikkaat ja asettele ne piirakan päälle.
Paista uunin alaosassa 200 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä.
Kiitos hyvästä vihjeestä, tuunsin täytettä kun ei sattunut kotona olemaan persikoita. Täytteeseen laitoin tilalle 1,5dl rusinoita ja 0,5 dl mantelirouhetta. Hyvää tuli vieraat sekä itse tykättiin kovin rahkapiirakasta.
VastaaPoistaHyvä ja helppo ohje
VastaaPoista