Sivut

4. huhtikuuta 2015

Helppo ja mehevä suklaakakku (*maidoton, munaton*)

Kuopuksen eskarissa lapset olivat leiponeet vanhempainiltaan suklaakakkua. Kakku oli todella hyvää, mehevää ja kosteaa. Onneksi eskarin pikkukeittiön seinällä oli vielä ohje, joten sain napattua siitä kuvan. Leivoimme kuopuksen kanssa kakkua kotonakin. Ohje on todella helppo, ainekset vain sekoitetaan keskenään. Lisäpisteitä kakku saa maidottomuudesta ja munattomuudesta. Lisäksi kakkua tulee PALJON. Kakku nimittäin paistetaan uunipellillä.


OHJE:

7 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
4 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
5 dl vettä
2½ dl öljyä
4 tl omenaviinietikkaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita nesteet keskenään ja lisää joukkoon kuivat aineet vähitellen. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

16 kommenttia:

  1. Ihanan muhkean näköinen pala :) Kivan helpon tuntuinen ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ohjeella tulee muhkea kakku ja helppo ohje on vain plussaa :)

      Poista
  2. Kuvan kakkua ei ole taidettu paistaa uunipellillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on..meillä ainakin tullut pellillä tämän paksuista kakkua eli mokkapalan kokoa kokoluokkaa syvällä pellillä. Sooda kohottaa todella muhkeaksi ! Mutta kannattaa kokeilla reseptiä ennen kommentointia ;)

      Poista
  3. Moi! Minkä kokoiselle peltille teit tämän piirakan? Meillä tuollainen iso uuni, joten mietin pitääkö tehdä kaksinkertaisena :)

    VastaaPoista
  4. Hei! Ihanan näköistä kakkua. Voiko omenaviinietikan jättää pois/ korvata jollain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin vanilia aromia 2 tl

      Poista
  5. Omenaviinietikka ei kyllä maistu kakussa. Voit korvata esim. riisietikalla tai appelsiinimehulla.

    VastaaPoista
  6. Tein synttärijuhliin, tarvittiin maidoton suklaakakku isolle porukalle. Päälle tein kuorrutteeksi vegaanisen kaakaokreemin, hyvää oli ja lapset tykkäsivät! Ohje on simppeli ja lopputulos muistuttaa mutakakkua, tyttären herkku ja kuulemma tämä ihan saman makuista. Kiitos tosi hyvästä ohjeesta! Ja pellillä paistaenkin tulee ihan muhkea kakku!

    VastaaPoista
  7. KOKEILEN.MIETIN MINKÄKOKOISEEN KAKKUVUOKAAN LAITTAISIN,.
    PIENENNÄN OHJETTA.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein tänään puolikkaan annoksen 20*32 cm vuokaan, tuli ihan ok. Vähän pienempäänkin voi tehdä tulee vaan muhkeampi.

      Poista
  8. Onko joku tehnyt gluteenittomilla jauhoilla?

    VastaaPoista
  9. Kiinnostaa tuo että onko gluteenittomana tehty, millä jauhoilla?

    VastaaPoista
  10. Ihan mahtavan makuista ja todella helppo ja nopea tehdä

    VastaaPoista
  11. Anonyymi3/9/22 16:41

    Oli todella helppo tehdä ja voi, että kuinka mehevää,kuohkeaa ja maukasta tämä oli! Laitoin lisäksi minttukaakao jauhetta 1dl lisää taikinaan ja tein samasta jauheesta kuorrutteen ja ripottelin marianne murusia päälle. Tätä on helppo maustaa eri aromeilla eli muokattavissa. Iso plussa munattomuudesta ja maidottomuudesta allergiaperheessä sekä näin ilmastomuutosta elettäessä myös vegaanisuudesta suuri plussa. Vieraat muuten ihastuneet näihin eri variaatioihin ja pyytäneet tätä reseptiä :).

    KYSYMYS: Voiko tätä pakastaa?
    Haluaisin tehdä pakkaseen monta pellillistä hätävaraksi mm. yllätysvieraita varten mutta en ole uskaltanut pakastaa kun en tiedä miten reagoi siihen..

    VastaaPoista