Sivut

22. maaliskuuta 2015

Juustoinen pataleipä

Annin uunissa -blogissa oli tehty juustoista pataleipää ja siitäpä minäkin sain idean. Ohjeeseen otin mallia Annilta, mutta tein kuitenkin sen mukaan, mitä aineksia omasta kaapista sattui löytymään. Lopputulos oli kyllä täydellinen leipä! Niin hyvää ei kaupasta saa, joten tätä tulee tehtyä toistekin.


OHJE:

3½ dl vettä
herneen kokoinen pala tuorehiivaa
2 dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 rkl rypsiöljyä
1 dl juustoraastetta

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita kuivat aineet ja rypsiöljy hiivaveteen. Lisää lopuksi juustoraaste. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja jätä kohoamaan huoneenlämpöön 12-24 tunniksi. Mitä pidempään kohotat taikinaa, sitä maukkaampaa leivästä tulee.

Kumoa taikina reilusti jauhotetulle pöydälle. Älä vaivaa taikinaa, mutta kääntele se palloksi. Peitä taikinapallo liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita 2-3 litran pata kylmään uuniin.

Ota kuuma pata uunista. Nosta taikina kuumaan pataan. Laita kansi päälle ja paista leipää 30 minuuttia uunin keskitasolla. Ota kansi pois ja paista vielä ilman kantta 15 minuuttia.

Ota pata uunista ja kumoa leipä hetken kuluttua.


1 kommentti:

  1. Pateleipä on jo yksinäänkin niin hyvää, mutta kuinka hyvää se ollenkaan onkaan juuston kanssa.... ☺

    VastaaPoista