Meillä herkuteltiin joulun aikaan omena-kanelijuustokakulla. Oli niin hyvää kakkua, että kakku hupeni ennätyksellisen nopeasti. Nam! Ohje on Belle Baie -blogista. Koska täytteeseen tulee marmeladia, ei sokeria tarvita niin paljon. Itse laitoin sokeria ½ dl ja se oli meidän makuumme juuri sopivasti.
OHJE (24 cm vuokaan):
Pohja:
200 g piparkakkuja
75 g voita
Täyte:
5 liivatetta
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g omena-kanelimarmeladia
4 dl kermaa
½-1 dl sokeria (maun mukaan)
1 dl vaaleaa glögiä
Murusta piparit pieneksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä aineet ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja omena-kanelimarmeladi. Lisää sokeri kermaan ja vatkaa kuohkeaksi. Kiehauta glögi ja lisää siihen lionneet liivatteet. Sekoita hyvin. Anna glögin hieman jäähtyä ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä lopuksi kerma ja tuorejuustoseos kevyesti nostellen. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti