Joulukuun Yhteishyvän Ruoka-lehdessä oli myös luumukääretortun ohje. Pohjan tein ihan ohjeen mukaan, täyte on oma sovellus. Olipas herkullista! Jopa lapset, jotka eivät luumusta pidä, söivät tätä kääretorttua mielellään.
OHJE:
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa
½ prk (150 g) luumumarmeladia
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.
Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota varoen pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja luumumarmeladi.
Levitä täyte torttulevylle. Kääri rullalle ja anna vetäytyä viileässä ennen leikkaamista.
Nam, luumukääretorttu kuulostaa erittäin hyvältä:)
VastaaPoista