Sivut

16. joulukuuta 2014

Joulun suklaapullat

Ostin tässä Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin kirjan Hyvää joulua! Siinä on paljon hyviä ohjeita, joista ensimmäisenä testiin pääsivät nämä suklaapullat. Piparimausteen ja suklaan yhdistelmä on vastustamaton!


OHJE (noin 24 pullaa):

Pullataikina:
5 dl maitoa tai vettä
1 pala (50 g) tuorehiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
1-2 tl kardemummaa
1 kananmuna
noin 15 dl vehnäjauhoja
150 g voita sulatettuna

Täyte:
100 g pehmeää voita
1½ dl fariini- tai muscovadosokeria
2 tl piparkakkumaustetta
75 g tummaa suklaata raastettuna

Voiteluun:
1 kananmuna

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää joukkoon suola, sokeri ja kardemumma sekä kananmuna ja vispilöi ainekset sekaisin. Lisää ensin noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisä sitten loput jauhot ja sulatettu voi käsin vaivaten, kunnes taikina irtoaa käsistä. Älä kuitenkaan lisää liikaa jauhoja, ettei taikinasta tule kova. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kauli se ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levyn päälle voi, sokeri, piparkakkumauste ja raastettu suklaa. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja leikkaa viipaleiksi. Nosta viipaleet isoihin muffinivuokiin leikkuupinta ylöspäin. Kohota pullia noin 15 minuuttia, voitele pinnat vatkatulla kananmunalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Mulla on tuo samainen kirja, ja se todentotta on täynnä herkkuohjeita! :)

    VastaaPoista