Sivut

4. lokakuuta 2014

Omena-murupiirakka

Tänä syksynä olemme taas saaneet herkutella omenaleivonnaisilla, kun sain työkaveriltani kotimaisia omenoita. Kyllä vaan omenaherkut ovat ihania! Tämän piirakan ohjeen löysin Tarun Taikakakuista; siellä tämä oli mustikkaisena versiona. Hyvin kävi omenatkin piirakkaan, ja ehdottomasti pitää jossain vaiheessa leipoa piirakkaa mustikoilla.


OHJE:

2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa

3-4 pientä omenaa 
1 rkl sokeria
1½ tl kanelia


Sulata voi. Mittaa astiaan sokeri ja jauhot ja sekoita ne voisulaan niin, että seoksesta tulee murumainen. Ota noin reilu dl seoksesta syrjään. Se lisätään piirakan päälle ennen paistoa. Lisää loppuun seokseen muna, leivinjauhe, vaniljasokeri ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina piirakkavuokaan. Viipaloi omenat. Sekoita viipaleisiin sokeri ja kaneli. Lisää omenaviipaleet taikinan päälle ja lopuksi alussa erottamasi muruseos.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti