Uusimmassa Yhteishyvän Ruoka-lehdessä oli useampi ohje, jotka päätyivät kokeiluun keittiössäni. Tässä niistä ensimmäinen - leivoin syksyn makuja piirakkaan. Puolukka ja mustaherukka olivat aika kirpakka yhtälö; tästä syystä piirakka ei maistunutkaan meille kaikille. Itse kyllä tykkäsin. Olisi varmasti hyvää piirakkaa muistakin marjoista tehtynä.
OHJE:
200 g margariinia
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g pakastemustaherukoita
200 g pakastepuolukoita
2 rkl perunajauhoja
2 prk (á 150 g) vaniljajogurttia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Painele taikina jauhotetuilla käsillä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (n. 30x40 cm). Sekoita marjat ja perunajauhot ja levitä taikinapohjalle. Sekoita jogurtti, munat ja sokeri, kaada marjojen päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti