Hedelmäkorissa oli pari tummunutta banaania ja kylään oli tulossa vieraita, joista yksi ei voi syödä kananmunaa. Mieleeni muistui äitini kesällä tekemä banaanikakku, johon ei tullut lainkaan kananmunaa. Otin tuon ohjeen kesällä talteen, ihan ystävääni ajatellen, joten ohje pääsi nyt kokeiluun. En muista, mistä äitini oli tuon ohjeen saanut. Pienenpieniä muutoksia tein ohjeeseen; alla ohje kuten itse tein. Kakusta saa täysin maidottoman, kun käyttää juoksevana margariinina Flora culinessea, joka on maidotonta. Hyvää kakkua tuli, tykkäsin. Tosin meidän poikaset eivät tästä kakusta tykänneet.
OHJE:
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1½ dl sokeria
2 banaania
1 dl Flora culinessea
2 rkl vettä
Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe sekä sooda kulhossa. Soseuta banaanit esim. haarukalla tai sauvasekoittimella. Lisää kuivien aineiden joukkoon sokeri, banaanisose, margariini ja vesi. Voitele vuoka ja paista kakkua 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
Hyvältä näyttää. Banaanikakku on kyllä hyvää ja muistan, etten itsekään tykännyt sen mausta lapsena.
VastaaPoistaNam vaikuttaa hyvältä! Itsekin leivoin banaanikakkua hetki sitten ja oli kyllä hyvää :)
VastaaPoistaKiitos tästä. Täytyy laittaa korvan taakse :)
VastaaPoista