Sivut

17. huhtikuuta 2014

Rahkapullat

Leivoin palmusunnuntaina rahkapullia. Onneksi osa säästyi pakastimeen, niin saamme herkutella näillä pääsiäisenäkin. Lapset kehuivat näitä rahkapullia erityisen hyviksi. Lasten suustahan se totuus tulee! Leivoin pullat ilman kananmunaa, tuli aivan ihanan pehmeitä pullia. Pullien ohje on Marja Malisen toimittamasta kirjasta Pieni pullakirja.



OHJE:

Taikina:
5 dl maitoa
(1 muna)
2 dl sokeria
1-2 rkl kardemummaa
1½ tl suolaa
50 g tuorehiivaa tai 2 pussia (á 11 g) kuivahiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
200 g pehmeää tai sulatettua margariinia tai voita

Täyte:
1 tlk (250 g) maitorahkaa
1 muna
1 dl sokeria
1 pussi (63 g) vaniljakastikejauhetta
1 hyvin pestyn sitruunan mehu ja raastettu kuori

Voiteluun:
1 muna

Kuumanna maito haaleaksi (37 astetta) tai reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta), jos käytät kuivahiivaa. Sekoita hiiva maitoon ja lisää sokeri, kardemumma ja suola (sekä muna).

Aloita jauhojen lisääminen voimakkaasti vatkaten. Kun taikina on paksua velliä, aloita käsin alustaminen jauhoja samalla lisäten. Lisää jauhoja vähitellen taikinaa tunnustellen. Lisää pehmeä tai sulatettu ja jäähtynyt rasva alustamisen loppuvaiheessa. Valmis pullataikina on pehmeän kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.

Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Sekoita taikinan kohotessa kaikki täyteaineet keskenään.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ensin toinen pala suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolet täytteestä levyn päälle ja kääri levy rullalle. Leikkaa rulla noin kolmen sentin levyisiksi paloiksi ja pane palat leivinpaperin päälle pellille tai paperisiin pullavuokiin.

Kauli, täytä ja paloittele loput taikinasta samalla tavalla. Anna pullien kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Voitele kohonneet pullat munalla ja paista niitä 225 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä :) Pitää laittaa täytteen ohje korvan taakse.

    VastaaPoista
  2. Hyviltä näyttävät ja niin ihanan kuohkeilta!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne!

    VastaaPoista