Sivut

23. maaliskuuta 2014

Fazerina-piirakka

Fazerina-piirakka on mukavaa vaihtelua tavallisille mokkapaloille. Kuorrutteeseen tuleva Fazerina-suklaa antaa kivasti appelsiinin makua. Ohje on Pionilaaksosta.


OHJE:

Pohja:
6 munaa
4 dl sokeria
6½ dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl appelsiinimehua
250 g voita tai margariinia

Kuorrute:
50 g voita
100 g Fazerina-suklaata
3 rkl appelsiinimehua
tomusokeria
(kaakaojauhetta)

Sulata (pohjaan tuleva) voi ja mittaa joukkoon mehu. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kuiva-aineet ja voi-mehu-seos muutamassa erässä. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sulata (kuorrutteen) voi ja suklaat kattilassa. Lisää mehu ja sekoita joukkoon tomusokeria, kunnes massa on riittävän jämäkkää. Ota halutessasi ruokalusikallinen kuorrutetta koristelua varten erilleen. Sekoita kaakaojauhetta, kunnes koristelumassa on selvästi tummempaa kuin muu kuorrute. Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja koristele tummemmalla kuorrutteella.

3 kommenttia:

  1. Nam, tämä on taatusti hyvää!

    VastaaPoista
  2. Nam! Tämä maistuu varmasti yhtä hyvälle kuin miltä näyttää!! :P

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne!

    VastaaPoista