Laitoin jo viime joulun alla kirjanmerkkeihin tämän luumukakun ohjeen, mutta vasta nyt sain leivottua kakun. Ohje on Harjunrinne-blogista. Helppo ohje eikä sisällä ollenkaan kananmunaa, laktoosittomaksikin tämän saa helposti. Itselläni oli käytössä hieman liian pieni vuoka, joten taikinaa valui uunin pohjalle. No, tulipa pestyä uunikin ennen joulua.
OHJE:
4 dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
2 tl soodaa
175 g margariinia tai voita
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 dl luumumarmeladia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini/voi mikrossa. Lisää sulan rasvan joukkoon luumumarmeladi ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauho-mausteseos ja luumu-margariiniseos. Sekoita vain tarvittava määrä, että jauhot sekoittuvat. Kaada voideltuun vuokaan. Tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.
Tuttu tunne, kun laittaa taikinan liian pieneen vuokaan ja lopuksi taikinaa löytyy uunin pohjaltakin. Todella herkullisen näköistä kakkua. =)
VastaaPoista