Sivut

1. marraskuuta 2013

Kaakaokakku

Mimmin keittiössä oli leivottu niin herkullisennäköistä ja -kuuloista kakkua, että oli pakko ottaa ohje talteen ja leipoa itsekin. Ja vallan mainiota kakkua tulikin, ihanan mehevää ja makoisaa. Kakku maistui oikeasti suklaalta, vaikka suklaata ei kakkuun tullutkaan.


OHJE:

3 dl maitoa
1½ dl sokeria
1 1/4 dl tummaa kaakaojauhetta
180 g margariinia
2 dl sokeria
3 isoa kananmunaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vanilliinisokeria

Mittaa maito, sokeri ja kaakaojauhe kattilaan, kiehauta ne ja nosta jäähtymään.

Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi (on vaaleaa ja löystynyttä).

Mittaa kuivat ainekset ja sekoita ne keskenään.

Yhdistä rasva-sokerivaahtoon munat yksitellen ja laita muutama lusikallinen jauhoja aina välillä, niin taikina ei juoksetu.

Yhdistä seokseen kylmä maito-sokeri-kaakaoseos ja jauhot, ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, tasoita pinta ja laita kakku paistumaan aluksi 150-asteiseen uuniin alatasolle. Anna kakun paistua rauhassa ja nosta loppupuolella lämpöä tarvittaessa hieman korkeammaksi noin 175 asteeseen. Paistoaika on noin tunti, huomioi uunien erot. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.

Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia ja kumoa se sitten varovaisesti leivinritilän tms. päälle. Jäähdytä kakku hyvin.

2 kommenttia:

  1. Näyttää todella pehmeältä ja mehevältä :) Huomasin tämän kakun ensimmäistä kertaa Mustikkasuun blogissa ja sen jälkeen se onkin vilahdellut muissakin blogeissa. Tämä on myös itselläni leivontalistalla odottamassa vuoroaan :)

    VastaaPoista
  2. Rocky Roadeissa vuoan koko oli 22x15cm, kuvista näkee palojen paksuus. Jos tykkää ohuemmista niin sitten isompi vuoka. :)

    VastaaPoista