Sivut

3. toukokuuta 2013

Söpöt sydämet

Näiden pikkuleipien ohje onkin jäänyt laittamatta blogiin, mutta korjataan asia nyt. Leivoin näitä omille syntymäpäivilleni ja olivat erityisesti meidän poikakvartetin mieleen. Pojat yleensä tykkäävät kaikesta, missä on kuorrutus. Ripottelin vielä nonparelleja kuorrutteen päälle heti kuorruttamisen jälkeen. Ohje on Leivotaan-lehdestä 1/2013.

Ohjeessa mainittua maissijauhoa pohdin pitkään. Onko se sama asia kuin Maizena (maissitärkkelys) vai kokonaan jotain muuta? Kun en sitten Prisman hyllystä maissijauhoa löytänyt, niin käytin Maizenaa ja hyvin onnistui. Helposti murenevia pikkuleivistä kyllä tuli, joten varovainen käsittely on paikallaan.


OHJE (40 kpl):

250 g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl maissijauhoja

Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
2 isoa munanvalkuaista
1 tl puristettua sitruunamehua
noin 2 tippaa punaista karamelliväriä (esim. pastaväriä)

Sekoita voi ja sokeri kulhossa. Lisää vaniljasokeri, vehnäjauhot ja maissijauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita se viilentymään jääkaappiin kahdeksi tunniksi.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Ota taikina jääkaapista ja jaa se kahteen osaan. Alusta taikinaa hiukan, että se pehmenee.

Kaulitse taikina noin ½ cm paksuiseksi levyksi. Kaulinta kannattaa hiukan jauhottaa, jotta taikina ei tartu kiinni.

Ota taikinalevystä pikkuleipiä sydämenmuotoisella muotilla. Nostele pikkuleivät leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista sydämiä uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Nosta pikkuleivät pois pelliltä ja anna jäähtyä.

Kuorrutus: Sekoita tasaiseksi massaksi kaikki muut ainekset paitsi karamelliväri. Lisää karamelliväritipat viimeiseksi ja sekoita vielä hyvin.

Levitä kuorrutetta pikkuleipien päälle ja anna asettua. Voit siivilöidä päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti