Sivut

5. toukokuuta 2013

Raparperikeikauskakku

Kohta saa taas raparperia, joten nyt kannattaa käyttää edelliset pakastimesta pois. Keikauskakkua tulee harvoin tehtyä, vaikka se onkin helppoa ja hyvää. Raparperista en ollut keikauskakkua aiemmin tehnyt, mutta jatkossa tulee varmasti tehtyä. On niin hyvää. Kakku on paistettu halkaisijaltaan 18 cm:n vuoassa.



OHJE:

Vuoan pohjalle:
1/4 dl juoksevaa margariinia
½ dl fariinisokeria
2 dl raparperinpaloja

Taikina:
1½ dl juoksevaa margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta


Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Levitä pohjalle juokseva margariini ja fariinisokeri sekaisin. Laita raparperinpalat vuokaan.

Sekoita margariini ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina raparperinpalojen päälle vuokaan.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Uunin pohjalle kannattaa laittaa pelti, sillä vuoka saattaa vuotaa. Kumoa kypsä kakku tarjoiluvadille.



1 kommentti:

  1. Näyttää mehevältä. Pitää kokeilla,kun tulee raparperien aika.

    VastaaPoista