Herkullisia juustokierteitä joulukuulta 2010.
Ihanan pehmeitä ja juustoisia herkkuja! Taikinan ohje on sama kuin juustosarvissa, soveltui tähänkin tarkoitukseen erinomaisesti.
OHJE:
Taikina:
7½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
200 g voita tai margariinia
2½ dl maitoa
40 g hiivaa
Väliin:
Créme Bonjour variable Yrttitarha -tuorejuustoa
oreganoa
juustoraastetta
Voiteluun:
kananmunaa
Päälle:
juustoraastetta
Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään.
Nypi rasva jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Murenna hiiva
kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää maitoseos yhdellä kertaa jauhoihin
ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja
kaaviloi taikinasta noin 1 cm:n paksuinen levy (60x30 cm). Levitä
tuorejuustoa levylle, ripottele päälle oreganoa ja juustoraastetta.
Kääri levy rullalle, jätä saumakohta
työpöytää vasten. Leikkaa rulla noin 2 cm:n paksuisiksi paloiksi, laita
leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinta ylöspäin.
Kohota liinan alla, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti