Sivut

12. elokuuta 2012

Suklaajäätelö

Tein tässä joku aika sitten mansikkajäätelöä, joka oli niin hyvää, että päätin kokeilla myös suklaista versiota. Hyvää oli sekin! Minun makuuni ehkä hieman liian makeaa, mutta muu perhe tykkäsi. Ohje on Pullahiireltä; itse käytin pähkinäsuklaan tilalla maitosuklaata ja vaahterasiirappia en laittanut ollenkaan. Koristelin annokset valmiilla suklaakastikkeella.


OHJE:
5 dl kermaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
200 g (pähkinä)suklaata
7 rkl kaakaojauhetta
(5 rkl vaahterasiirappia)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Rouhi suklaa tai käytä valmiita suklaahippuja. Kaada kondensoitu maito kulhoon ja sekoita joukkoon kaakaojauhe, suklaarouhe (jätä hieman rouhetta koristeluun) sekä halutessasi vaahterasiirappi. Nostele lopuksi kermavaahto seoksen joukkoon ja sekoita varovasti massa sekaisin. Kaada massa noin 1½ litraiseen vuokaan tai kulhoon ja ripottele loput suklaarouheet jäätelön päälle koristeeksi. Laita vuoan päälle esimerkiksi leivinpaperi sekä folio, jotta jäätelön pintaan ei tartu makuja pakastimesta. Pidä pakastimessa mielellään yön yli tai kunnes jäätelö on kokonaan jäätynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti