Tein tässä
joku aika sitten mansikkajäätelöä, joka oli niin hyvää, että päätin
kokeilla myös suklaista versiota. Hyvää oli sekin! Minun makuuni ehkä
hieman liian makeaa, mutta muu perhe tykkäsi. Ohje on Pullahiireltä;
itse käytin pähkinäsuklaan tilalla maitosuklaata ja vaahterasiirappia
en laittanut ollenkaan. Koristelin annokset valmiilla
suklaakastikkeella.
OHJE:
5 dl kermaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
200 g (pähkinä)suklaata
7 rkl kaakaojauhetta
(5 rkl vaahterasiirappia)
Vatkaa kerma vaahdoksi. Rouhi suklaa tai
käytä valmiita suklaahippuja. Kaada kondensoitu maito kulhoon ja
sekoita joukkoon kaakaojauhe, suklaarouhe (jätä hieman rouhetta
koristeluun) sekä halutessasi vaahterasiirappi. Nostele lopuksi
kermavaahto seoksen joukkoon ja sekoita varovasti massa sekaisin. Kaada
massa noin 1½ litraiseen vuokaan tai kulhoon ja ripottele loput
suklaarouheet jäätelön päälle koristeeksi. Laita vuoan päälle
esimerkiksi leivinpaperi sekä folio, jotta jäätelön pintaan ei tartu
makuja pakastimesta. Pidä pakastimessa mielellään yön yli tai kunnes
jäätelö on kokonaan jäätynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti