Tämän juustokakun tein jo aikapäiviä sitten, mutta blogiin päivittäminen on jäänyt. Oli oikein hyvää! Ohje on Mau!kas ruokablogista.
Itse tein pohjan vähän alkuperäistä ohjetta suurempana, kun tuo
käyttämäni vuoka on isompi kuin alkuperäisessä ohjeessa. Täyte on tehty
ohjeen mukaan; siksipä kakusta tulikin aika matala.
OHJE:
1 pötkö tummia täytekeksejä (esim. Dominoita)
50 g voita tai margariinia
2½ dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk Kidius karamelli-suklaavanukasta
1 pss (140 g) Pätkis-paloja
1 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
3 liivatelehteä
Murskaa keksit ja sulata voi/margariini. Sekoita huolellisesti keskenään.
Painele keksiseos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
Hienonna Pätkikset.
Laita liivatteet kylmään veteen (5-10
minuuttia). Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahdon
joukkoon tuorejuusto, vanukkaat, vaniljasokeri ja sokeri. Vatkaa
tasaiseksi.
Puserra liivatteista vesi pois ja laita
liivatelehdet mikronkestävään kippoon (esim. mukiin). Kuumenna täydellä
teholla noin 10-30 sekuntia, kunnes liivatteet ovat sulaneet. Tai
kuumenna kattilassa tilkka (noin 2-3 rkl) vettä ja sulata liivatteet
siihen (näin itse tein).
Kaada hieman jäähtynyt liivateneste
täytemassan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada
Pätkis-murska täytteen sekaan ja kääntele tasaiseksi.
Kaada juustomassa vuokaan keksimassan päälle ja heiluta vuokaa varovasti, jotta pinta tasoittuu (tai tasoita lusikalla).
Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään noin 4 tunniksi tai mielellään yön yli.
Kokeilin tätä ohjetta ja kuinka herkullinen onkaan.Teen tätä takuulla uudelleen,suklaan "nälkäiselleni" serkulleni ;)
VastaaPoistaKiva, että maistui :)
PoistaKerran tehnyt ja sain kehuja kuinka hyvää onkaan :) nyt tulevana vkl aion yllättää perheeni ja teen tätä superhyvää herkkua.
VastaaPoistaTämä onkin oikein hyvää! Ihana yllätys perheelle tulossa :)
Poista