Teen
nykyisin kakkupohjat tällä Ulla Svenskin Unelmakakut -kirjassa olevan
ohjeen mukaan. Tällä ohjeella on kakkupohja onnistunut aina. Alla oleva
ohje on suora kopio kirjasta.
Laita vatkauskulho grammapuntarille ja
riko kananmunat siihen. Näin tiedät kakkupohjaan tulevien munien painon.
Kerro se kertoimella 0,7. Näin saat sokerin ja jauhojen määrän. Eli jos
munat painavat 300 g, kakkuun tulee 300x0,7=210 g sokeria ja 210 g
jauhoja.
Käytä huoneenlämpöisiä kananmunia.
Vatkaa munat ja sokeri hyvin kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa,
kun se pysyy valumatta esimerkiksi sormen päässä. Älä vatkaa liikaa.
Sekoita jauhot keskenään. Jos
muna-sokerivaahto on hyvin vatkattu, leivinjauhetta ei tarvita
välttämättä lainkaan. Sihtaa jauhot siivilän läpi massaan samalla
sekoittaen hyvin varovaisesti, ettei kuohkeus hajoa. Älä kopsuttele
astiaa!
Vatkauksen aikana kannattaa laittaa vuoat paistokuntoon joko voitelemalla ja jauhottamalla tai paperoimalla ne.
Täytä kaksi kolmasosaa vuoan tilavuudesta.
Paista kakkupohjaa 175 asteessa noin 40
minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, voi sen päälle
laittaa esimerkiksi leivinpaperin, kun paistoajasta on kulunut kaksi
kolmasosaa. Kakku kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä. Näin se
tiivistyy eikä murene helposti leikattaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti