Ohje, joka
oli pakko testata! En oikeastaan edes tiennyt, mitä masariinit ovat,
mutta Pirkassa 3/2012 oli niin herkullinen kuva mustikkamasariineista ja
ohjekin suht helppo, joten kokeiltava oli. Oman työläytensä hommaan
teki se, että taikina paineltiin muffinssipellin koloihin, mutta oli
kyllä vaivan arvoista. Suussasulavan herkullista, kerrassaan! Kannattaa
siis kokeilla.
OHJE (12 kpl):
100 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
3½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
2 kananmunaa
½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
4 dl (200 g) mustikoita (pakaste)
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää
muna vatkaten. Sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan. Nosta
taikina jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.
Painele taikina huolellisesti
voideltujen metallisten leivosvuokien pohjalle ja reunoille tai
muffinipellille. Nosta vuoka vielä jääkaappiin.
Vatkaa täytteen rasva pehmeäksi. Lisää
sokeri, mantelijauhe ja munat yksitellen vatkaten. Sekoita täytteeseen
vehnäjauho-leivinjauheseos.
Jaa vuokiin jäiset mustikat ja annostele päälle täyte. Tasoita täyte siten, että se peittää mustikat.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Irrota masariinit vuoista haaleina. Koristele tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti