Sain kesällä kummitytön synttäreillä todella hyvää kinkkupiirakkaa. Pakko oli pyytää ohje itsellekin. Ohje on Snellmanin, mutta enää en sitä netistä löytänyt. Onneksi olin kirjoittanut ohjeen talteen. Itse tein piirakan ilman purjoa.
OHJE:
Pohja:
3 dl karkeita vehnäjauhoja
1½ dl raastettua kypsytettyä juustoa/parmesaania
100 g voita
3-4 rkl kylmää vettä
Täyte:
½ purjo
300 g kinkkusuikaleita
2 dl ruokakermaa
1½ dl ranskankermaa
3 munaa
150 g voimakasta juustoraastetta (punaleimaemmentalia)
½ tl mustapippurirouhetta
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
tai 3/4 tl kuivattua timjamia
Voitele piirakkavuoka, jonka halkaisija
on noin 26 cm. Nypi vehnäjauhot juustoraasteen ja voin kera raemaiseksi
massaksi. Lisää kylmä vesi ja työstä taikina palloksi.
Kauli taikina ohueksi pohjaksi ja vuoraa
sillä vuoka. Pistele pohjaa haarukalla. Esikypsennä piirakkapohja 200
asteessa 10 minuutin ajan.
Suikaloi purjo ja huuhtele se
huolellisesti juoksevan veden alla. Kumoa kulhoon ruoka- ja
ranskankerma. Sekoita joukkoon munat, juustoraaste ja mausteet. Sekoita
kinkkusuikaleet ja hienonnettu purjo kermamassaan. Levitä täyte pohjan
päälle.
Kypsennä vielä 200 asteessa 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti