Sivut

12. elokuuta 2012

Mausteiset muffinit juustolla ja oreganolla


Tein tässä jokin aika sitten iltapalalle suolaisia muffineja. Ohje on Leivotaan-lehdestä 2/2012. Koska muffinit on leivinjauheella leivottu, ne kannattaa syödä lämpiminä. Näin ne ovat parhaimmillaan.


OHJE (noin 12 kpl):
8 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl sokeria
5 tl leivinjauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
75-100 g huoneenlämpöistä voita
4 dl maitoa
noin 1 dl raastettua, voimakasta juustoa (esim. Emmentalia)

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä paloina jauhoihin. Lisää maito ja sekoita nopeasti. Taikina on melko löysää.

Älä täytä muffinivuokia piripintaan, vaan vain noin 2/3. Ripottele juustoraaste muffinien päälle. Paista uunin alimmalla tasolla 10-12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti