Tein näitä
Aleksanterin leivoksia omille syntymäpäivilleni jo lähes kuukausi
sitten. Leivokset olivat minulle uusi tuttavuus; niiden ihana,
vaaleanpunainen väri houkutteli kokeilemaan. Kokeilu kannatti, hyviä
olivat. Melkoisen makeita kylläkin, joten pienikin pala riittää
makeanhimoon. Ohje on Elämä makeaksi -blogista. Itse tein leivokset puolikkaalla ohjeella, alla kuitenkin alkuperäinen ohje.
OHJE:
500 g voita
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria
10 dl vehnäjauhoja
Täyte:
400 g omenamarmeladia
Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
2 dl mansikkatomusokeria
3/4 dl vedellä laimennettua sitruunamehua
50 g tummaa suklaata
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat vatkaten joukkoon. Sekoita vaniljasokeri
vehnäjauhoihin ja sekoita ne joukkoon.
Jaa taikina kahteen osaan ja taputa
taikinapalat kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti,
pistele taikinat haarukalla.
Paista pohjat uunin keskitasolla +200
asteessa noin 15 minuutin ajan, varo ettei pohjat pala. Anna pohjien
jäähtyä hieman ja levitä toisen pohjan päälle omenamarmeladi.
Siirrä toinen pohjapala omenamarmeladipohjan päälle varovasti.
Sulata suklaa ja laita se pieneen pussiin.
Sekoita tomusokerit ja lisää
sitruunamehu samalla vatkaten seosta. Levitä tomusokeriseos ylimmän
pohjan päälle tasaisesti leveällä lastalla, nuolijalla tms. Pursota
suklaalla ohuita raitoja noin 5 cm:n välein tomusokerikuorrutteen
päälle.
Vedä esimerkiksi hammastikulla ristikkäisiä poikkiviivoja niin, että syntyy kuvioita.
Saat siistejä paloja leikattua, kun
nostat pellin ennen leikkaamista jääkaappiin siksi aikaa, että kuorrutus
jähmettyy. Pellillisestä tulee noin 35-40 palaa.
Huom! Jos puolitat ainesmäärän, paista yksi pellillinen taikinaa, jonka jälkeen levy leikataan puoliksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti