Mieheni poika täytti 8 vuotta ja syntymäpäivillä tarjoiltiin Karvinen-kakkua. Tämä laiska kissa on esitelty aiemmin täällä.
Tällainen tuli itse kakusta. Testasin marsipaaniin uutta lehtikuvioista
kuvioalustaani. Näissä kuvissa ei nuo kuviot kunnolla näy. Osallistun
tällä kakulla Nami-hiiren Väririkas syksy -kakkukisaan.
OHJE:
Pohja:
6 munaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
n. 3 dl vaniljamaitoa
Täyte:
tummaa suklaata rouhittuna
Kuorrutus:
5 dl Flora vispiä
2 rkl vaniljakreemijauhetta
125 g marsipaania
tummaa suklaata rouhittuna
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi
vaahtoon ja sekoita varovasti. Kaada massa voideltuun ja
korppujauhotettuun vuokaan (minulla oli käytössä halkaisijaltaan 26 cm:n
vuoka). Paista kakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen
osaan. Kostuta vaniljamaidolla. Tee täyte täyteohjeen mukaan. Rouhi
suklaata ja ripottele rouhetta kumpaankin väliin mansikkatäytteen
päälle.
Kuorrutusta varten vaahdota Flora
vispit. Lisää vaahtoon vaahdotuksen aikana 2 rkl vaniljakreemijauhetta. Kuorruta kakku vaahdolla. Kauli marsipaani ohueksi levyksi, itse tein
marsipaanin pintaan lehtikuvioita kuvioalustalla. Laita marsipaani kakun
päälle. Tee kakun päälle pursotukset ja laita kakun alareunaan
suklaarouhetta.
Tässä vielä lähikuvaa tuosta alareunasta:
Tää on kyllä niin söpö! :)
VastaaPoista