Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl kanelia
Täyte:
1-2 (250 g) omenaa
2 dl vispikermaa
2 dl maitorahkaa
2 dl puolukoita
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Yhdistä
jauhoseos siivilän läpi vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina
uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225-asteessa noin 5-6
minuuttia.
Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
Kuori ja raasta omenat. Vatkaa kerma
vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka, omenaraaste ja puolukat. Mausta
sokerilla ja vanilliinisokerilla. Levitä täyte tortulle ja kääri
rullalle. Kääri torttu leivinpaperiin ja säilytä viileässä
tarjoiluhetkeen asti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti