Kääretorttu on kyllä helppo herkku makeannälän iskiessä. Täyte maistuu ihanasti omenalta ja kanelilta.
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl kanelia
Täyte:
1 prk Flora vispiä
1 prk Valion maustettua rahkaa omena-kaneli
(sokeria)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Yhdistä
jauhoseos siivilän läpi vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina
uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225-asteessa noin 5-6
minuuttia.
Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja lisää
omena-kanelirahka. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria (itse en
lisännyt). Levitä täyte tortulle ja kääri rullalle. Kääri torttu
leivinpaperiin ja säilytä viileässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti