Minulle iskee syksyisin mieliteko omenapiirakkaan.
Omppupiirakka onkin oikeastaan lempileivonnaiseni, mutta jostain syystä
sitä tulee tehtyä lähinnä syksyisin. Vaikka ihan yhtä hyvää se olisi
ympäri vuodenkin. Tähän piirakkaan tulee ihana kanelinen muruseos
päälle. Ohje on otettu Yhteishyvästä vuonna 2006 tai 2007.
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
Täyte:
1½ l omenoita
Muruseos:
50 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
½ tl inkivääriä
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen
joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijalla nostellen myös juokseva
margariini ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina
pellille leivinpaperin päälle. Kuori ja viipaloi omenat. Kotimaisille
omenoille riittää huuhtelu. Nosta viipaleet taikinan pinnalle. Sekoita
muruseos pehmeästä margariinista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista
ja inkivääristä. Ripottele muruseos pinnalle. Paista piirasta 200
asteessa noin 20 minuuttia.
Kuulostaa hyvältä,täytyypä kokeilla :) Olisiko sinulla myös maidotottoman omenapiirakan ohjetta??
VastaaPoistaTästäkin omenapiirakasta saat maidottoman käyttämällä maidotonta margariinia ja maidon tilalla vaikkapa omenamehua. Maidoton leivontamargariini löytyy ainakin Sunnuntailta. Jos käytät tätä margariinia, sulata se taikinaa varten. Flora Culinesse (juokseva margariini) on nettisivujen mukaan myös maidoton, joten se käy tähän hyvin.
Poista