Lasten kanssa yhdessä poimituista
mustikoista kesän ensimmäinen mustikkapiirakka. Tämä piirakka maistuu
pojille hyvin, ja on todella helppo ja nopea valmistaa. Ohje on otettu
Myllyn Parhaan lehtisestä Hiutale-, lese- & mannareseptejä.
1½ dl kauramannasuurimoita
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl juoksevaa margariinia
2 munaa
1 dl kevyt ruokakermaa (5-7%)
Päälle:
3-4 dl mustikoita (n. 250 g)
Muruseos:
½ dl margariinisulaa
3/4 dl sokeria
2 dl kauramannasuurimoita
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
muut aineet. Levitä taikina voidellulle kauramannalla leivitetylle
piirakkavuoalle. Levitä marjat piirakalle tasaiseksi kerrokseksi ja sen
päälle muruseos (sekoita ensin seoksen aineet keskenään). Paista 200
asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Itse nautimme tästä herkusta vaahdotetun Flora Vanillan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti