Sivut

28. heinäkuuta 2012

Juustosarvet

Leivoin iltapalalle juustosarvia, ja kylläpä olivatkin hyviä! Osan sarvista tein ilman juustoa, niin kelpasi sitten perheen krantuimmillekin :)


7½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
200 g voita tai margariinia
2½ dl maitoa
40 g hiivaa
Väliin:
200 g juustoraastetta
Voiteluun:
kananmunaa

Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään. Nypi rasva jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Murenna hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää maitoseos yhdellä kertaa jauhoihin ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kaaviloi taikinasta n. 1 cm:n paksuinen levy (60x30 cm). Leikkaa taikinasta taikinapyörällä kolmioita (mulla tuli reilu 20). Jaa juustoraaste kolmioille, kierrä ne rullalle ja muotoile sarviksi. Anna sarvien kohota liinan alla. Voitele sarvet kananmunalla. Sarvien päälle voi halutessaan ripotella juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti