Tämä
täytekakkupohja on loistava vaihtoehto jouluiselle täytekakulle. On
kyllä ihanan erilainen tavalliseen sokerikakkupohjaan verrattuna. Ohje
on otettu Kultaisesta keittokirjasta, itse lisäsin ohjeeseen vielä
teelusikallisen leivinjauhetta.
OHJE:
3 munaa
1 dl fariinisokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
1/4 tl neilikkaa
1 tl leivinjauhetta
Voitele ja korppujauhota tasapohjainen vuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Kumoa kypsä kakku vuoasta pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
Kakku ei paljon kohoa leivinjauheesta
huolimatta. Itse paistoin kakun halkaisijaltaan 20 cm vuoassa ja kovin
matalaksi jäi. Sain leikattua kakun vain kahteen osaan. Jos siis haluaa
korkeamman kakkupohjan, kannattaa paistaa pienemmässä vuoassa. Kakku on
rakenteeltaan tavallista sokerikakkupohjaa tiiviimpi. Oman kokemukseni
mukaan tämä kakkupohja vaatii myös vähän enemmän kostutusta kuin
sokerikakkupohja.
Tässä vielä kuva leikatusta kakkupohjasta:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti