Kun
muistelen lapsuuteni ja nuoruuteni jouluherkkuja, tulee tämä kakku
väistämättä mieleeni. Tätä meillä oli usein jouluna. Ohjeen olen siis
saanut äidiltäni, sen tarkemmin en ohjeen alkuperää tiedä.
OHJE:
150 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl ananaslientä
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
vuokaan:
50 g margariinia
1 dl fariinisokeria
ananasrenkaita
kirsikoita
Sulata margariini vuoassa uunissa. Voitele reunat, ripota fariinisokeri pohjalle. Aseta ananaksen palat ja kirsikat pohjalle.
Vatkaa kevyesti margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen sekoittaen ja lopuksi ananasliemi ja jauho-leivinjauheseos vuorotellen.
Kaada taikina hedelmien päälle ja paista 175 asteessa uunin alaosassa 50-60 minuuttia.
Anna kypsän kakun hetken tasaantua vuoassa, mutta kumoa ennen jäähtymistä.
En suosittele tekemään kakkua irtopohjavuoassa. Joskus olen niin tehnyt ja kakun paistamisen jälkeen oli uunin pesu edessä, kun rasva valui uunin pohjalle.
OHJE:
150 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl ananaslientä
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
vuokaan:
50 g margariinia
1 dl fariinisokeria
ananasrenkaita
kirsikoita
Sulata margariini vuoassa uunissa. Voitele reunat, ripota fariinisokeri pohjalle. Aseta ananaksen palat ja kirsikat pohjalle.
Vatkaa kevyesti margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen sekoittaen ja lopuksi ananasliemi ja jauho-leivinjauheseos vuorotellen.
Kaada taikina hedelmien päälle ja paista 175 asteessa uunin alaosassa 50-60 minuuttia.
Anna kypsän kakun hetken tasaantua vuoassa, mutta kumoa ennen jäähtymistä.
En suosittele tekemään kakkua irtopohjavuoassa. Joskus olen niin tehnyt ja kakun paistamisen jälkeen oli uunin pesu edessä, kun rasva valui uunin pohjalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti