Edelleen kuopuksen synttäreiden satoa... Oli kyllä aivan suussasulavan herkullista, vaikka itse sanonkin.
OHJE:
pohja:
180 g digestive-keksejä
75 g voita
valkosuklaatäyte:
2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
3 liivatelehteä
tilkka vettä
mansikkatäyte:
2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g tuoreita mansikoita
2 rkl sokeria
5 liivatelehteä
Murskaa digestivekeksit. Sulata voi ja
sekoita joukkoon keksimurut. Levitä seos irtopohjavuokaan (halkaisija
noin 24-26 cm), jossa on leivinpaperi pohjalla.
Tee valkosuklaatäyte. Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa
mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vaahdota Flora vispi, lisää
vaahtoon tuorejuusto, sokeri sekä sula valkosuklaa. Kiehauta tilkka
vettä, sulata puristetut liivatteet veteen ja kaada seos ohuena
nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä
jääkaapissa pari tuntia ennen mansikkatäytteen lisäämistä.
Tee mansikkatäyte. Laita liivatelehdet
likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vaahdota Flora vispi, lisää
vaahtoon tuorejuusto, sokeri sekä mansikkasose. Kiehauta tilkka vettä,
sulata puristetut liivatteet veteen ja kaada seos ohuena nauhana
täytteen joukkoon. Kaada täyte valkosuklaatäytteen päälle ja anna hyytyä
jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti