Sivut

27. heinäkuuta 2015

Vaniljajäätelö mustaherukka-vadelmaraidoilla (*laktoositon*)

Nyt tein kyllä sellaista jäätelöä, mikä osui meikäläisen makuhermoihin täydellisesti! Ja kovasti tätä on muu perhekin kehunut. Todella hyvää. Ja mikä parasta - tämä on laktoositonta! Käytin jäätelöön itse tehtyä kondensoitua maitoa. Hieman hidastaa jäätelön valmistamista, mutta näin jäätelöstä saa laktoosittoman. Jos tätä ruokarajoitetta ei ole, voi hyvin käyttää myös kaupasta ostettavaa kondensoitua maitoa.


OHJE (n. 1,5 litraa):

6 dl laktoositonta vispikermaa
½ dl glukoosisiirappia
½ tl vaniljaa myllystä (Dr Oetker) 
100 g Pirkka mustaherukka-vadelmakastiketta


Valmista kondensoitu maito hyvissä ajoin, että se ehtii jäähtyä. Tätä jäätelöä varten kondensoitua maitoa ei keitetä mikrossa.

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito, glukoosisiirappi ja vanilja. Sekoita tasaiseksi.

Laita rasiaan kerroksittain jäätelömassaa ja mustaherukka-vadelmakastiketta. Voit hieman sekoittaa kastiketta jäätelömassan joukkoon kuitenkin niin, että jäätelöön jää kastikkeesta raitoja. Jätä päällimmäiseksi kastiketta.

Peitä jäätelö kannella tai esim. foliolla ja pakasta mielellään seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti