Kuopuksen syntymäpäivänä herkuttelimme tiikerijäätelöllä, ohje on Valiolta. Jäätelö on laktoositonta, sillä jäätelöön ei tule kondensoitua maitoa, vaan appelsiinirahkaa. Tuo rahka tekee jäätelön rakenteesta hieman raskaamman, mutta tuo samalla ihanaa appelsiinin makua. Jäätelöön tuleva appelsiinimarmeladi jakoi meillä mielipiteitä; sitä voisi laittaa jäätelöön vähemmänkin tai jättää kokonaan pois.
OHJE:
4 dl laktoositonta vispikermaa
2 prk (á 200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
1 dl glukoosisiirappia
1 rkl vaniljasokeria
n. 250 g appelsiinimarmeladia
Vaahdota kerma. Lisää rahka, glukoosisiirappi ja vaniljasokeri. Sekoita.
Kaada puolet jäätelömassasta ison muovirasian tai leipävuoan (tilavuus 1,5-1,8 l) pohjalle. Levitä puolet marmeladista jäätelömassan päälle. Kuopaise marmeladia lusikalla jäätelömassaan, jolloin raidat levittyvät jäätelöön paremmin.
Kaada loppu jäätelömassa vuokaan. Levitä jälleen marmeladia ja toista lusikalla kuopaisut.
Pakasta kelmulla peitettynä vähintään 4 tuntia.
Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan jäätelönä tai esimerkiksi vohvelin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti