Sivut

4. toukokuuta 2015

Pehmeät donitsit

Suklaapossun blogissa kehuttiin näitä donitseja maailman parhaiksi eikä suotta! Niin pehmeitä ja herkullisia! Tein kerralla kaksinkertaisen taikinan, jotta sain donitseja pakastimeenkin. Donitseja nimittäin "tilattiin" lähestyville 9-vuotissynttäreille. Kaksinkertaisella annostuksella sain 12 donitsia ja 48 minidonitsia. Minidonitsit päätyivät kuorruttamattomina pakastimeen, isommat donitsit saivat ylleen sokeri-kanelia.

Olen tehnyt donitseja aiemminkin, mutta ne eivät silloin olleet näin pehmeitä ja kosteita. Suklaapossun neuvon mukaan dippasin osan donitseista sulaan voihin heti uunista oton jälkeen. Nämä donitsit kuorrutin sitten sokeri-kaneliseoksella. Pakastimeen menneet minidonitsit voitelin sulalla voilla heti paistamisen jälkeen; tarkoitus on kuorruttaa ne mansikkatomusokerikuorrutuksella ja suklaalla sitten tuonnempana.


OHJE (12 kpl):

½ dl öljyä
1 1/4 dl piimää
1 kananmuna
1 dl sokeria
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Lisäksi:
50-100 g voita
1 dl sokeria
1-2 tl kanelia

Sekoita öljy, piimä, muna ja sokeri kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita sekaisin, mutta älä vaivaa.

Öljyä donitsipelti kevyesti. Laita taikina vaikkapa tukevaan pakastepussiin, leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota taikinaa donitsipellin koloihin noin puoleenväliin asti.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 6-7 minuuttia. Seuraa donitseja, äläkä kypsennä niitä liikaa. Valmis donitsi on keskeltä kevyesti painettuna kiinteä, mutta pehmeä.

Sekoita kaneli ja sokeri keskenään. Jos haluat erittäin kosteat ja maukkaat donitsit, sulata niitä varten 100 g voita. Dippaa donitsit kuumaan voihin heti uunista oton jälkeen noin sekunnin ajan. Lusikoi donitsien päälle sokeri-kaneliseosta joka puolelle.

1 kommentti:

  1. Mukava kuulla, että donitsit saivat "tilauksenkin". Ovat kyllä tosi ihania kaikessa helppoudessaan. Meillä meni nyt Vappuna monta annosta ja erilaisilla päällysteillä. Mansikkatomusokerikuorrute kuullostaakin hyvältä, eipä ole itse tullut kokeiltuakaan. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista