Joskus gluteenittomia reseptejä netistä etsiessäni löysin tämän pumpulikakun ohjeen Kotilieden sivuilta.
Resepti on ollut pitkään kirjanmerkeissäni ja myöhemmin luin eri
blogeista tämän kakun haasteellisuudesta. Monella kakku oli kohonnut
uunissa vuoasta ulos ja toisilla kakku oli tarttunut vuokaan kiinni.
Näistä vinkeistä viisastuneena olin mahdollisimman huolellinen kakun
voitelun ja jauhoittamisen kanssa, ja laitoin kakun isoon vuokaan. Vuoka
oli kakulle juuri sopiva eikä kakku tarttunut vuokaan. Jauhotin vuoan
gluteenittomalla jauhoseoksella, koska kakun piti olla täysin
gluteeniton. Vuoan jauhottaminen jauhoilla oli minulle haasteellista
eikä lopputulos ollut kovin kaunis. Kakun kuorruttaminen auttoi
kuitenkin paljon.
OHJE:
3 munaa
2,8 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
vajaa 4 dl perunajauhoja
250 g voita
Vatkaa
kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja kääntele munavaahtoon. Sulata ja kiehauta voi ja lisää se
tulikuumana taikinaan hyvin vatkaten.
Paista pumpulikakku hyvin voidellussa kakkuvuoassa 180 asteessa noin 50 minuuttia.
Kuorrutteen tein tomusokerista, sitruunamehusta, vedestä ja keltaisesta elintarvikeväristä. Kuorrutteen päälle ripottelin vielä banaani-suklaaströsseleitä.
Kuorrutteen tein tomusokerista, sitruunamehusta, vedestä ja keltaisesta elintarvikeväristä. Kuorrutteen päälle ripottelin vielä banaani-suklaaströsseleitä.
Minä kuulun siihen joukkoon joka kaapii kakkun vuoasta pois (joka kerta)! Kakku on kyllä aivan ihanaa kaavittunakin ;) Ja sopii myös Cake popseihin!
VastaaPoistaHeh, onneksi kakun voi tosiaan käyttää vaikka sitten Cake popseihin :)
PoistaIhan hyvin onnistui,kookoshiutaleita laitoin tosi tiuhaan.annoin olla ritilän päällä vuokassa 15min ennen kumoamista.sähkövatkaimella sekoitin jauhot ja voin.
VastaaPoista