Sivut

28. maaliskuuta 2015

Juustoiset siilisämpylät

Pitkästä aikaa tuli leivottua sämpylöitä. Kuopus oli leivontapuuhissa mukana ja yhdessä leivoimmekin näitä siilisämpylöitä. Aika suloisia!



OHJE:

5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
3 dl grahamjauhoja
8-9 dl vehnäjauhoja
½ dl juoksevaa margariinia
2 dl juustoraastetta

Silmiksi:
kokonaisia mustapippureita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja siirappi. Lisää grahamjauhot ja sekoita tasaiseksi. Alusta vehnäjauhot joukkoon ja alustamisen loppuvaiheessa lisää juokseva margariini. Lopuksi lisää juustoraaste taikinaan. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo pyöreiksi sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. 

Muotoile sämpylöistä siilit. Nipistä sämpylän yksi reuna suipoksi. Paina kokonaiset mustapippurit silmiksi.


Leikkaa saksilla siilin piikit.


Anna sämpylöiden kohota liinan alla.


Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti