Sivut

21. joulukuuta 2014

Glögisiirappi

Minua on kiehtonut ajatus itsetehdystä glögistä. Glögisiirappi nyt ei ole glögiä, mutta sillä voi maustaa esim. kuuman mehun ja näin saa mehuun glögin makua. Herkullista! Vein glögisiirappia myös ystävälle joululahjaksi. Ohje on Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin kirjasta Hyvää joulua!


OHJE (noin 3 dl):

2½ dl vettä
2 dl sokeria
1 vaniljatanko halkaistuna
1 tähtianis
1 kanelitanko
5 kokonaista neilikkaa

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 15 minuuttia. Siivilöi kuuma siirappi puhtaaseen pulloon. Jäähdytä, sulje pullo ja säilytä jääkaapissa.

Mausta glögisiirapilla kuohuviinilasillinen, tai lämmitä esimerkiksi omenamehua tai valkoviiniä ja mausta kuuma juoma glögiksi siirapilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti