Sivut

2. marraskuuta 2014

Omena-vaniljapullat

Aikaisemmin syksyllä leivoin omenoita myös pullaan. Omenoiden alle halusin laittaa vaniljakastiketta, kun kaapissa sattui olemaan yksi pussi vaniljakastikeaineksia. Vanilja, omena ja kaneli olivat kyllä ihana yhdistelmä pehmeän pullan päällä! Olen viime aikoina leiponut pullat ilman kananmunaa ja lopputulos on aina ollut todella pehmeä pulla.
 

OHJE (16 kpl):

2½ dl vettä
½ tl suolaa
½ rkl kardemummaa
3/4 dl sokeria
1 pss kuivahiivaa
7-8 dl vehnäjauhoja
75 g pehmeää margariinia

Täyte:
1 pss Blå Band -vaniljakastikeaineksia
2 dl maitoa
3 pientä omenaa
1 rkl sokeria
2 tl kanelia

Voiteluun:
kananamuna

Sekoita +42-asteiseen veteen suola, kardemumma ja sokeri. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita taikinaan. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina noin 16 palaan ja pyörittele ne pulliksi. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille ja kohota peitettynä. Pane uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon, laita jääkaappiin. Viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita omenaviipaleisiin sokeri ja kaneli.

Paina kohonneisiin pulliin syvennys juomalasin avulla. Annostele pullille noin ruokalusikallinen vaniljakastiketta, lisää päälle omenaviipaleita. Voitele pullien reunat kananmunalla. Paista pullia uunin keskitasolla 10-12 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti