Sivut

4. syyskuuta 2014

Ruisruudut

Iltapalalle leivoin näitä herkullisia ruisruutuja. Ohje on helppo ja todellakin kokeilemisen arvoinen! Ohje on otettu Rainbow:n ruisjauhopussista.


OHJE:

5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
½ dl öljyä
1 ps (11 g) kuivahiivaa
4 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpöisemmäksi. Lisää suola, sokeri ja öljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää jauhot taikinanesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele taikinan pinnalle reilusti ruisjauhoja ja taputtele noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi. Anna kohota liinalla peitettynä 30-40 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Täällähän on tapahtunut pieni muodonmuutos, kivan näköistä!
    Oih.. sipaisu voita ja nams :)

    VastaaPoista