Mimmin blogissa oli mielenkiintoiselta vaikuttava kahvikakun ohje. Kakku on nopea ja helppo tehdä, sillä kaikki ainekset laitetaan samaan kulhoon ja vatkataan 7 minuuttia. Ja lopputulos on kerrassaan suussasulava. Ihan oikeasti!
OHJE:
4 munaa
3 dl sokeria
200 g voita (pehmeää, huoneenlämpöistä)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
1½ dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
1 appelsiinin ohuelti raastettu kuori
Mittaa kaikki aineet (appelsiininkuorta lukuunottamatta) yhdellä kertaa kulhoon ja vatkaa joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella 7 minuuttia. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori. Sekoita appelsiinin kuoriraaste hyvin taikinan sekaan.
Voitele vuoka hyvin ja jauhota se korppujauhoilla. Vuoan koon on oltava vähintään 2 litraa. Laita taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Paista kakkua noin 175 asteessa noin 45-50 minuuttia toiseksi alimmalla tasolla. Kokeile kakun kypsyyttä esim. puisella tikulla. Anna kypsän kakun jäähtyä vuoassaan muutama minuutti ennen varovaista kumoamista.
Tätä minäkin olen Mimmin blogissa katsellut. Pitää ehdottomasti kokeilla joku kerta, on niin maukkaan oloinen ohje :)
VastaaPoistaOli kyllä todella hyvää kakkua, ihan uskomattoman pehmoista. Kannattaa kokeilla!
Poista