Poikien etelänserkut olivat käymässä ja sukua kokoontui jälleen yhteen. Porukassa oli yksi keliaakikko, joten halusin leipoa jotain sellaista, mikä käy kaikille. Gluteeniton herkku oli siis etsinnässä. Aikani googlailtua löysin näiden banaanimuffinien ohjeen. Eipä olisi muffineja gluteenittomiksi arvannut, sen verran pehmeitä ja herkullisia olivat.
OHJE (12 kpl):
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl sulatettua voita
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1½ tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
2 banaania
Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoseos, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma tasaiseksi seokseksi. Lisää kuivat aineet vaahdon joukkoon vuorotellen voisulan ja maidon kanssa koko ajan sekoitellen. Survo banaanit esimerkiksi lautaselle haarukalla painellen. Sekoita lopuksi myös banaanisurvos tasaisesti taikinan joukkoon. Jaa taikina muffinssipellin vuokiin tai irtokuppeihin. Paista 200 asteessa 15-18 minuuttia. Koristele valmiit muffinit esimerkiksi tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti