Sivut

13. kesäkuuta 2014

Raparperikakku

Tämän kesän raparperisadosta leivoin raparperikakkua. Että nuo raparperiherkut osaavatkin olla ihania! Pikkuisen vaniljakastiketta tai kermavaahtoa kylkeen, niin herkku on aivan täydellinen. Ohje on Dansukkerilta. Jauhettua inkivääriä en maustehyllystäni löytänyt, joten jätin sen pois kakustani.


OHJE:

200 g voita tai margariinia
2 dl ruokokidesokeria
4 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
(1 tl jauhettua inkivääriä)
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
5 dl raparperipaloja
½-3/4 dl hillo-marmeladisokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vatkaa pehmeä rasva ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Yhdistä jauhot ja mausteet ja sekoita taikinaan. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan 24-26 cm:n irtopohjaiseen vuokaan. Sekoita raparperipalat ja hillo-marmeladisokeri ja levitä seos taikinan päälle.

Paista noin 45 minuuttia. Tarjoa kinuski- tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti