Sivut

3. toukokuuta 2014

Vadelma-valkosuklaatäyte

Tästä ohjeesta riittää halkaisijaltaan noin 24 cm:n kakun kahteen väliin.

OHJE:
3 liivatelehteä
2 rkl vettä
250 g vadelmia
2 dl vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa
80 g valkosuklaata
1 rkl ruokosokeria

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. 

Soseuta vadelmat. Halutessasi voit paseerata soseen siivilän läpi, jotta saat siemenet pois soseesta.

Vaahdota vispikerma, lisää sekaan vaniljarahka ja ruokosokeri.

Sulata valkosuklaa ja lisää kerma-rahkaseokseen. Lisää myös soseutetut vadelmat.

Kiehauta vesi, sulata puristetut liivatelehdet veteen ja kaada seos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita puolet täytteestä kostutetun pohjan päälle. Laita seuraava pohja päälle, kostuta ja laita loput täytteestä pohjan päälle. Lisää viimeinen kakkupohja. Hyydytä kakku jääkaapissa. Kakun voi hyvin täyttää tarjoilua edeltävänä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti