Kinuskikissan helpot suosikit -kirjasta löysin tämän täytteen ohjeen. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen käytin sitruunarahkan tilalla vaniljarahkaa, ja se olikin oiva valinta. Aivan ihana täyte! Täytteestä riittää halkaisijaltaan 24-26 cm:n kakun kahteen väliin. Alla ohje kuten itse tein.
OHJE:
600 g omenoita
1½ dl fariinisokeria
1 tl kanelia
3 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
1 rkl sokeria
Leikkaa omenat kuutioiksi ja laita kattilaan fariinisokerin ja kanelin kanssa. Keitä, kunnes omenat ovat pehmenneet. Anna jäähtyä ja valuta neste pois. Voit halutessasi käyttää sitä kostukkeessa.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka ja sokeri. Sekoita joukkoon omenakuutiot.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti