Sivut

10. toukokuuta 2014

Legoja ja kukkia

Sain Dr. Oetkeriltä kokeiltavaksi sokerimassoja ja marsipaania. Paketit ovat sen verran pieniä, että kakkua en lähde niillä kuorruttamaan, mutta kakunkoristeita niistä on hyvä tehdä. Nämä koristeet käytän tämän kevään ja alkukesän kakkuihin.

Ostin viime kesänä Legolandista silikonisia jääpalamuotteja, legoaiheisia tietenkin. Mieleeni tuli kokeilla, kuinka nämä muotit toimivat sokerimassakoristeiden tekemisessä ja hyvinhän ne toimivat. Tein sekä legoukkoja että legopalikoita. Legoukkojen silmät ja suut on piirretty mustalla elintarviketussilla.

Tein myös kukkia vaaleanpunaisesta sokerimassasta. Osan massasta värjäsin vaaleammaksi sekoittamalla vaaleanpunaiseen sokerimassaan valkoista kaulintamassaa. Kukkien keskellä on sokerihelmi.
Tällaisia tuotteita sain kokeiltavaksi:


2 kommenttia:

  1. Moikka. Mulla on tuollaiset samanlaiset muotit ja pojan synttärit tulossa. Meinasin tehdä samalla tekniikalla koristeita kuin sinäkin ja kysyisinkin, voiko noita koristeita sitten syödä. Tai siis voihan niitä, mutta ovatko ne hyviä?

    Mietin nääs, että voisko tuolla tavalla tehdä myös ihan karkkeja. Ovatko niin hyviä, että niitä haluaisi oikeasti syödä... Osaatko kertoa?

    VastaaPoista
  2. Hei! Kyllähän sokerimassakoristeita voi syödä, jos niistä tykkää. Meillä lapset tykkää, itse en niinkään. Koristeet kuitenkin kovettuvat kuivuessaan, joten tämän kokoiset koristeet eivät varmaankaan sovellu syötäväksi. Noilla muoteillahan voisi kokeilla karkkien tekemistä ihan sulalla suklaalla (suklaa kannattaa temperoida ensin) tai candy meltseillä. Candy meltseissä on useita värivaihtoehtoja ja olisivat karkkeina varmasti parempia kuin sokerimassasta tehdyt.

    VastaaPoista